Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kairos en Chronos

25 juli 2022 @ 19:30 - 21:30

Kairos en Chronos

Eindelijk was ik weer eens in het bos. Ik had weinig tijd nodig om een plekje te vinden waar ik kon neerploffen. Een plekje dichtbij een beekje dat rustig langs me heen kabbelde.
Het duurde wel best een tijd tot ik de auto’s in de verte niet meer hoorde en me volledig kon afstemmen op de plek en alles wat er te zien, te ruiken en te voelen was.
En toen pas besefte ik hoe ik de afgelopen weken door haast en door ‘wat er allemaal nog moet’ geregeerd was. Rustig dook ik in het niets doen. In het mijmeren. In het gewoon alleen maar ZIJN.
Toen ik weer thuis was, hoefde ik niet lang na te denken over de vivencia voor deze week. Hij gaat over Kairos en Chronos.
Kairos en Chronos zijn twee verschillende personificaties van TIJD uit de Griekse mythologie. Chronos is de tijd die we kunnen meten. Kairos is onze tijdsbeleving als we Chronos vergeten. Chronos is heel handig in onze maatschappij. Want dankzij de kloktijd kunnen we goede afspraken met elkaar maken. Chronos brengt orde in ons leven. Omdat ons dat op het eerste gezicht veel oplevert, dreigt Chronos het vaak te winnen van Kairos. Maar waar zijn we zonder Kairos?
De vivencia van deze week nodigt je uit om het verschil van Chronos en Kairos te ervaren en je ervan bewust te worden hoe fijn het is om ze allebei bewust in je leven te integreren.
Ben je erbij?

Gegevens

Datum:
25 juli 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

BMF Centre, Stationslaan 26b, Wijchen
Stationslaan 26b
Wijchen, 6602 BP
+ Google Maps
Telefoon
0625007217