Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop

22 juni 2023 @ 20:00 - 22:00

Laatst las ik deze tekst van Elena Barnabé op facebook:
“ Oma hoe ga je om met pijn?”
′′ Met je handen, schat. Als je het met je geest doet, verhardt de pijn nog meer.”
′′ Met je handen, oma?”
′′ Ja, ja. Onze handen zijn de antennes van onze ziel. Wanneer je ze beweegt door te naaien, koken, schilderen, de aarde aan te raken of in de aarde te zinken, sturen ze signalen van zorgzaamheid naar het diepste deel van jou en je ziel kalmeert. Zo hoeft ze geen pijn meer te sturen om het te laten zien.

′′ Zijn handen echt zo belangrijk?”
′′ Ja mijn meisje. Denk aan baby’s: ze leren de wereld kennen dankzij hun aanraking. Als je naar de handen van oudere mensen kijkt, vertellen ze meer over hun leven dan elk ander deel van het lichaam. Alles wat met de hand wordt gemaakt, zo wordt gezegd, is gemaakt met het hart. Want het is echt zo: handen en hart zijn verbonden. Masseuses weten dit: wanneer ze iemands lichaam met hun handen aanraken, creëren ze een diepe verbinding. Denkend aan geliefden: Als hun handen aanraken, houden ze op de meest sublieme manier van elkaar.”
′′Mijn handen oma… hoelang heb ik ze niet zo gebruikt!”
′′Beweeg ze mijn meisje, begin met ze te creëren en alles in je zal bewegen. De pijn zal niet voorbijgaan. Maar het wordt wel het beste meesterwerk. En het doet geen pijn meer. Omdat je erin geslaagd bent, om je essentie te borduren.”

Dat heeft mij geïnspireerd om de vivencia ‘via onze handen’ te creëren. Onze handen zijn van onschatbare waarde voor ons. Met onze handen begrijpen we de wereld, raken we aan, voelen we, creëren we… We leven in een wereld waarin het hoofd nog steeds veel meer gewaardeerd en geschoold wordt dan welk ander lichaamsdeel ook. Én er zijn steeds meer signalen dat dat langzaam (weer) gaat veranderen. Biodanza helpt ons ook om de wijsheid van de rest van ons lijf weer steeds meer te kunnen waarnemen. Laten we deze week met elkaar onderzoeken wat onze handen ons te vertellen hebben. Je bent van harte welkom!

We dansen op donderdagavond om 20 uur in Nijmegen. (Inloop 19.45 uur) Dans je (nog) niet regelmatig mee, dan is het fijn als je je even bij me aanmeldt: 06 25007217 of in**@lo**********.nl .

NB
Aanstaande zondag (25 juni) organiseer ik een dansdag met het thema ‘in verbinding’. Er zijn nog enkele plekken. Je bent van harte welkom! Alle info vind je op dansdag in verbinding.

Gegevens

Datum:
22 juni 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Love in motion
Telefoon
0625007217
E-mail
info@loveinmotion.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte de Oorsprong
Driehuizerweg 331
Nijmegen, 6525 PM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie