Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Leven is uitwisselen

9 maart 2023 @ 20:00 - 22:00

Al vroeg in mijn leven ben ik in aanraking gekomen met het concept uitwisseling doordat mijn oudste broer toen ik 11 was het plan opvatte om als uitwisselingsstudent naar Australië te gaan. Sinds die tijd was het bij ons thuis een komen en gaan van internationale gasten en ben ik zelf ook verschillende keren op uitwisseling geweest. Ik heb mijn verblijven in Namur (België), Brno (Tsjechië) en Sidoarjo (Indonesië) en al het bezoek uit het buitenland als zeer verrijkend ervaren. En ook later ging het uitwisselen monter door. Ik verhuisde naar Nederland en in Nederland van Leiden naar Schiermonnikoog en later Wijchen en Nijmegen. Als jonge ouders legden we contact met een au-pair uit Kenya en later een uit Colombia. Ik vond en vind het heerlijk om open te staan voor nieuwe landen, mensen en culturen.

Door mijn burn-out leerde ik later dat ik iets meer mag filteren wat er bij me binnen komt en dat ik ervoor kan zorgen dat ik me niet compleet weggeef. Biodanza was en is hierin een geweldige leerschool en een waardevol oefenterrein voor mij gebleken. Ik leer er zo ongelooflijk veel over hoe het leven en vooral het samenleven werkt, en vooral ook hoe het voor mij werkt. En wat ik kan doen zodat het goed voor mij werkt.

Ja, en dan komt er ineens weer een kans langs om weer een laagje dieper te gaan. Afgelopen maandag werd ik me er tijdens de biodanza verdiepingsdag voor biodanza docenten met Nadia Costa ineens intens bewust van dat het hele leven uitwisseling is. – Dat zijn echt van die heel bijzondere biodanza momenten die ik zo koester. Dat er ineens een kwartje valt. Dat ik besef, jaaaa, dit wist ik eigenlijk natuurlijk al heel lang … maar nu pas kan ik er echt bij, want nu pas voel en begrijp ik het in mijn lijf, in mijn cellen. Het wonderbaarlijke aan het biodanza systeem is dat je 100 keer een dans kunt hebben gedaan en dat je dan ineens bij de 101e keer zo’n aha-moment beleeft. Gewoon, omdat de tijd dan kennelijk rijp is. Biodanza gaat dan ook zoveel verder en dieper dan lekker met elkaar dansen (hoewel dat alleen al geweldig is natuurlijk). En dat maakt denk ik dat ik me zo bevoorrecht voel dat ik dit systeem mag uitdragen en steeds meer mensen mag laten kennis maken met de wijsheid van biodanza.

Dussss, aanstaande donderdag dansen we met het thema Leven is uitwisselen. Dans mee en laat je verrassen!

Dans je nog niet elke week mee? Dan is het fijn als je je even bij me aanmeldt via 06 25007217 of in**@lo**********.nl .

Gegevens

Datum:
9 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Love in motion
Telefoon
0625007217
E-mail
info@loveinmotion.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte de Oorsprong
Driehuizerweg 331
Nijmegen, 6525 PM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie