Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: poëzie van de ontmoeting

13 april 2023 @ 20:00 - 22:00

biodanza poëzie van de ontmoeting

Het thema van deze week is een tijdje geleden geboren toen ik iemand tijdens een coachingswandeling mocht begeleiden. Op een gegeven moment vroeg ik aan haar om om haar heen te kijken en te benoemen wat voor mooie dingen zij waarnam. Na een tijdje zei ze: “Kijk eens hoe die narcis in haar volle glorie in de wind danst.” Op dat moment wist ik dat er iets in haar verschoven was. Zoiets kun je namelijk alleen maar waarnemen en zo mooi beschrijven als je het herkent. Ik heb de zin opgeschreven omdat de taal me raakte. Ik werd er gewoon blij van. En ik wist, ja binnenkort gaan we dansen met het thema poëzie.

Misschien vragen mensen ook weleens aan jou: vertel, wat is biodanza eigenlijk? En misschien vind jij dat ook helemaal niet zo makkelijk te beantwoorden. Dat is ook niet zo gek, want eigenlijk moet je biodanza ervaren om te begrijpen wat het is. Natuurlijk kunnen we kijken naar wat er in ons lichaam gebeurt, met onze cellen, onze hormonen en onze fysiologie. Maar daarmee zijn we er nog lang niet.
Uitspraken als “op het einde van een biodanzaworkshop zijn mensen allemaal zo mooi” laten vermoeden dat er door en tijdens een vivencia ook iets met onze waarneming gebeurt. We beginnen ineens anders naar elkaar te kijken. Omdat we tijdens het dansen ineens weer IN ons in contact zij gekomen met schoonheid. Heel veel wat er bij biodanza gebeurt is dan eigenlijk ook niet in woorden te vangen, of hooguit in poëtische taal. Daarom spreekt mij de definitie “biodanza is de poëzie van de ontmoeting” misschien nog het allermeest aan.

Biodanza ontroert me en raakt me steeds weer opnieuw. En ik kijk er daarom naar uit om deze week de poëzie van onze ontmoeting centraal te stellen.

Ben je erbij? Zoals elke donderdag beginnen we om 20 uur (inloop 19.45 uur). Je bent van harte welkom!
Dans je nog niet elke week mee? Dan is het fijn als je je even bij me aanmeldt via 06 25007217 of in**@lo**********.nl .

Gegevens

Datum:
13 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Love in motion
Telefoon
0625007217
E-mail
info@loveinmotion.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groepsruimte de Oorsprong
Driehuizerweg 331
Nijmegen, 6525 PM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie