Dolfijn

dolfijn

Geschreven door Julia Arnscheidt

20 september 2022

Ineens was ie er, de dolfijn! We dansten in harmonie met de natuur. Met alles wat we tegenkwamen. En ik kwam hém tegen. Ik werd er immens blij van. Volgde hem eerst een tijdje met mijn voelen. Zag daarna hoe hij dan weer uit het water door de lucht sprong en dan weer in het water dook en zwom. Na een tijdje zwommen en sprongen we samen. We hadden immens veel plezier samen. Het voelde héérlijk om dolfijn te zijn. We tuimelden over elkaar heen, zachtjes en speels. Het plezier spatte er letterlijk van af. Ik vond het heerlijk om de dolfijn aan te raken met mijn eigen vinnen en mijn dolfijnenlijf. Ik voelde de ongelooflijke lichtheid waarmee de dolfijn beweegt. En ik voelde het GENIETEN. Genieten van het water, van het samen bewegen en spelen. Genieten van onze verbinding. Er was totale harmonie.

We waren ook snel. Er waren geen blokkades. Het voelde heerlijk. Vloeiend. Alles ging als vanzelf. Ik hoefde alleen maar te ZIJN. En het was bijzonder om synchroon met mijn maatje te zwemmen zonder dat ik er enige moeite voor hoefde te doen. Het gebeurde gewoon. Er was perfecte afstemming. We waren één, en toch ook twee.

Ook nu, een paar dagen later, voel ik het nog steeds in mij alsof ik het net beleefd heb. De dolfijn is er ook nu. Ik ben nog steeds een dolfijn. We bewegen nog steeds vloeiend door het water. Het is heerlijk om er ook nu weer in te vertoeven.

Bijzonder ook, dat nu juist de dolfijn in mijn leven komt. De afgelopen 30 jaar had ik het paard als begeleider. Het paard heeft me veel geleerd over blijven doorstappen en over eerlijk uitkomen voor wat ik voel. En ook over me vrij voelen en vertrouwen op en blij zijn met mijn lichaam. En nu is er de dolfijn. Heerlijk om nu deze speelse, vreugdevolle energie in mij te gaan integreren. Ik geniet er nu al van. En kijk ernaar uit om er helemaal in te duiken en om het in elke cel van mijn lichaam te voelen en verankeren. Nu nog veel bewuster dan de afgelopen jaren met mijn paard.

Ik voel me dankbaar voor dit cadeau! Het blijft bijzonder – en eigenlijk een regelrecht wonder – wat dansen met je kunnen doen… Heb je ook zo’n zin om te komen ervaren wat dansen voor jou (of je organisatie) kan betekenen? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag meer over. En ik nodig je uit om het zelf te komen ervaren. Je bent van harte welkom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al mijn blogs