Durf jij dat?

Durf jij dat?

Geschreven door Julia Arnscheidt

14 april 2022

Toen ik laatst in Wijchen met mijn nieuwe groep danste, zei één van mijn dansers tegen mij: ‘zo, jij bent écht van het contact hè?! Het is haast alsof je in me kruipt.’ Het ging over oogcontact. Durf jij dat? Iemand in zijn ogen aankijken?

Ik was superblij met haar observatie. Want het is nog maar een paar jaar geleden dat ik haast niemand langer dan 1 of 2 seconden durfde aan te kijken. Dat voelde altijd heel erg ongemakkelijk. Alsof ik bang was dat mensen me écht zouden zien, terwijl ik tegelijkertijd juist daarnaar verlangde.

Inmiddels heb ik geleerd om anderen met een open blik te ontmoeten en geniet ik er zelfs intens van. Biodanza nodigt ons telkens uit om elkaar écht te zien. Zonder oordeel. Gewoon als die prachtige mens die jij bent.

Biodanza is een ontwikkelingspad. Het heeft me geholpen om iets belangrijks te leren, namelijk om mezelf te omarmen. Ik heb diep in mij gevoeld dat ik door en door oké ben. En daardoor hoef ik niet meer bang te zijn voor het oordeel van anderen. En elke keer als ik met het dansen of buiten een vivencia om de kans krijg om in de ogen van een ander te kijken, dan maak ik daar nu dankbaar gebruik van. Want jeeee, wat een schoonheid zie ik dan. En als ook de ander zich ervoor durft open te stellen dan is elk oogcontact een ontmoeting op zielsniveau. Écht een feest!

Wil jij ook een keer meedansen? Neem dan contact met me op. Je bent van harte welkom. We dansen in Nijmegen en in Wijchen. Daarnaast biedt Love in motion ook biodanzaworkshops op maat aan. En uiteraard zijn er in het hele land meer groepen actief. Via biodanza.nl vind je makkelijk een groep bij jou in de buurt.

Lees mijn eerdere blogs…

Dolfijn

Dolfijn

Ineens was ie er, de dolfijn! We dansten in harmonie met de natuur. Met alles wat we tegenkwamen. En ik kwam hém...

Forever young

Forever young

Misschien ken je het liedje Forever young van Alphaville nog? Ik moest eraan denken toen ik naar het praatje van...