Biodanza met Julia

biodanza met Julia

Biodanza is samen dansen op heerlijke muziek, plezier hebben en thuiskomen in jezelf.

Het helpt je om je steeds vrijer te voelen en echt van je leven te genieten. Spelenderwijs voel je dat je vitaliteit toeneemt. Je leert om steeds trouwer te zijn aan jezelf, ook in het contact met anderen. Biodanza is voor iedereen die voluit wil LEVEN.

Biodanza is vanaf de jaren ’60 gecreëerd door de Chileense psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro. Het is zijn antwoord op de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog die naar zijn mening had laten zien tot welk pervers niveau de mens kan afdalen. Biodanza is, zoals hij het zegt, voortgekomen uit een “heimwee naar liefde”. In biodanza is het Rolando Toro gelukt om de liefde en poëzie te combineren met wetenschap. Alle oefeningen zijn veelvuldig getest en onderzocht op hun effecten. Maar ik geloof dat het belangrijkst is dat Rolando een heldere visie had die steeds meer vorm heeft gekregen in een prachtig systeem van oefeningen dat inmiddels elke dag over de hele wereld wordt gebruikt.

In de video hiernaast hoor je Rolando Toro zelf vertellen hoe hij bij biodanza is gekomen.

het aanbod

Dansworkshops

Weekgroepen

Wil je ook (nog meer) genieten van je leven? Sluit je dan aan bij mijn weekgroep op donderdagavond in Nijmegen of vanaf juni ook in Sneek.

Je kunt in Nijmegen eerst drie keer komen proeven om te ervaren wat biodanza is. Drie keer omdat elke workshop weer zo anders is dan de vorige. Meer weten? Neem contact met me op!

Of woon jij in het Noorden? In juni start ik met een 5 weekse kennismakingscursus in Sneek! Ook daar ben je van harte welkom!

Biodanza voor organisaties

Love in motion verzorgt ook biodanza voor organisaties. Elke workshop, elk traject is maatwerk. Gun je je werknemers en je organisatie meer verbinding, energie, en betrokkenheid? Wil je graag creativiteit en leiderschap bij je medewerkers stimuleren? Zoek je naar mogelijkheden om de tevredenheid van je werknemers te vergroten zodat ze zich echt thuis voelen in je organisatie en BLIJVEN? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

zelfliefde

Dansdagen en 'op maat'

Ik organiseer ook dagworkshops. Daarbij laat ik mij graag leiden door impulsen die ik in mij waarneem. Zo heb ik begin 2022 een dagworkshop 'dansen voor vrede' georganiseerd en recent een dag met als thema 'zelfliefde'. In de agenda staan alle geplande evenementen.

Een biodanzaworkshop op maat? Voor een vriendengroep, een verjaardagsfeest, een bijeenkomst in het kader van de Nieuwe Wereld... voor elke gelegenheid maak ik met veel liefde een of meer vivencia's op maat.

Een reactie: "Lieve Julia, de energie van zondag resoneert nog steeds, wat een prachtige beleving heb jij ons gegeven en hebben we zo met elkaar gehad. Een ervaring om nooit te vergeten."

Heb je hier vragen over of wil je de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek verkennen? Neem dan contact met me op.

Wist je dat je ook je tegoed van de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen kunt inzetten voor een 10-rittenkaart? Kijk voor meer informatie op Meedoenregeling – Uitkering, schulden, laag inkomen – Diensten – Gemeente Nijmegen .

Maak kennis met Julia

Julia Arnscheidt

Eigenaresse Biodanza met Julia / Love in motion

 

 

Mijn eerste kennismaking met biodanza voelde als thuiskomen in mezelf. Ik was meteen verkocht. Ik denk dat ik nog nergens eerder zoveel vrijheid, acceptatie en verbondenheid had gevoeld.

julia arnscheid van biodanza met julia

Testimonials

Wat vinden anderen?

“Lieve Julia, ik heb genoten van je prachtige workshop. Heel puur, zuiver, krachtig. Wat je zegt, vertelt en danst, komt rechtstreeks uit je hart en je gevoel. … Ik werd er helemaal blij van.”

Guus

“Mij krijg je hier niet meer weg.”

Claudia

“Wat geniet ik van jou, van je lessen, van de muziek, de oefeningen, de opbouw, de mensen, de ruimte, de groeiende verbinding!

12 jaar biodanza in Hilversum heeft mijn leven veranderd en ik vond het moeilijk dat ik zoiets in Nijmegen niet vond. En nu dit!!! Zo fijn me te voelen landen, m’n plek in te kunnen nemen waar ik me welkom, veilig en thuis voel. Je enthousiasmeert en inspireert me.”

Annemieke

“Wat een prachtig thema … Ik voel iedere week dat jouw vitaliteit bij mij ook binnenkomt. Je straalt het ook uit. Biodanza heeft mij na een paar lessen al zoveel vitaliteit gebracht… maar ook blijheid, vriendelijkheid, verbondenheid, inzichten en fijne ‘nieuwe’ mensen leren kennen. … Dus ik kom als mijn energie het toelaat graag iedere week naar je toe.”

Anne

“Tijdens mijn weekje in Nijmegen heb ik heerlijk mogen meedansen met een vivencia van jou. Ik heb het als heel fijn ervaren. Ontspannen, oprecht. En een fijne groep mensen.”

Louisa

“Het ruilen van diensten blijkt helaas niet zo makkelijk. Dan maar dansend werken, ik merkte gisteren dat ik ook weer lekker meer in de flow was op mijn werk. Je biodanza-bijeenkomsten spelen daar zeker een grote rol bij en natuurlijk vooral de laatste keer met het ultieme thema!!!”

Ella

“Jij geeft zulke prachtige, heerlijke, fantastisch mooie vivencia’s!”

Mariska

“Ik voel me heel zacht en ook zacht dicht bij mezelf na de dansmiddag. Ik voel me prettig rustig en levend. Dankbaar.”

Mariëtte

“Ik vind biodanza bij Julia heel fijn! De thema’s zijn zorgvuldig gekozen en heel herkenbaar. Heel origineel en prikkelend ook… Ik merk hoezeer ik me op anderen afstem, en daarbij mezelf vaak vergeet. Door de biodanza word ik daar bewuster van. Niet altijd lukt het me, maar ik kan steeds vaker echt ontspannen in contact met de ander..  Zeker de tweede helft vind ik altijd superfijn – vaak heel teder en intens. Elke avond ga ik vol energie en voeding naar huis, met zin in een volgende keer. Al ben ik dan ook vooral in het nu.. volop aan het nagenieten…  “

Leonie

“Aan het eind van de workshop zijn alle mensen zo veel mooier dan aan het begin. Iedereen is zo puur.”

Hansa

“Lieve Julia, ik wil je bedanken voor de manier waarop jij biodanza geeft. Helemaal, zo mooi. Dat doet mij goed en heeft me al veel gebracht.”

Esther

“Ik hou van de teksten van jouw nieuwsbrieven. Wat ik bij de maand juni in mijn dagboek heb gezet: onderweg naar harmonie. Wat ik mooi vond afgelopen maandag was dat je opstond om je schrift te pakken voor de woorden ‘onderweg naar’. Een belangrijke toevoeging. Zo voelde het voor mij ook. Dank daarvoor.”

José

Het was echt heerlijk. Had nooit gedacht dat ik al twee uur zou kunnen bewegen. En vond de sfeer om te beginnen inderdaad intiem en heel veilig. Dank. Kijk uit naar de volgende.

Melanie

“Vivencia

Wie zegt dat Nederlandse mannen niet kunnen dansen? Zachte blikken in ogen, mooie mensen, ieder op een eigen manier bewegend op het ritme van het hart, de muziek. Geen gekunstelde pasjes, geen geprogrammeerde bewegingen, wat heerlijk is dat! Meebewegend op de golven van de energie die we neerzetten. Dans is kunst!

Ik zie de meest prachtige uitingen juist bij de mannen. Wat mooi om dat te zien. Dans van echte mensen met vuur en passie in hun hart.

Expressief zijn we in onze bewegingen. Wat een expansie, wat een power! En dan…

Weer terug naar de rust, de bezinning, de energetische vloeiende golven zijn onzichtbaar voor het oog maar zeker voelbaar. We sluiten de ogen en luisteren naar de zachte muziek.

Ik heb echt gnoten, en dat na zoveel twijfel of dat ik wel zou gaan…

Ode aan de dans en de mens.”

Elisabeth

“Dag lieve Julia, de energie van zondag resoneert nog steeds, wat een prachtige beleving heb jij ons gegeven en hebben we zo met elkaar gehad. Een ervaring om nooit te vergeten.”

Stella

“Biodanza

Onze handen raken elkaar, willen elkaar vinden. En weten hoe ons te verbinden.

De dans van het leven samen beleven. Wat goed als je elkaar ontmoet.

Dansen en ook lachen. Als kinderen zijn wij. Zonder te denken. Vrij en blij.

Dan naar binnen, helemaal in jezelf. Je wezen begroeten, je ware ik ontmoeten.

In onze ogen ligt het vermogen elkaar te zien als heel bijzonder. Dat is een wonder.

Uitstijgen boven jezelf uit dit aardse gewelf is als een reis door het paradijs.”

Victor 22

“Biodanza is heerlijk vrij en toch verbonden met de ander. Dansen is bewegen en in een andere flow met jezelf komen…..
Het is niet alleen bewegen maar er gebeurt ook zeker iets met je vanbinnen. Kan zijn dat mannen dit tegen houdt. Pasjes dansen is echt niets voor mij……voel me dan niet vrij.
Als je langer danst, kom je in een soort verdieping . Bijna onwerkelijk. Soms heb ik het idee dat ik buiten mezelf dans.
Ik raad het iedereen aan. Vooral ook aan mannen die vaak achter hun PC zitten te turen. Dansen geeft je nieuwe inzichten in het leven. Het lost blokkades op. Heb ik regelmatig ervaren.
Biodanza opent me naar een gebied wat ik steeds meer wil leren kennen.”
Paul

“Wat ’toevallig’ was: een biodanzacollega gaf een vivencia op het strand! … Ik begon te dansen en ik voelde het meteen: dit is biodanza. Die is hoe biodanza werkt. De muziek. De oefeningen. Het contact. Het non-verbaal communiceren. Het contact met mezelf. Het werkte meteen als een tierelier. Ik vond het zalig. … Ook het enthousiasme van mijn collega Julia sprak me erg aan. Voor mij nieuwe inspiratie; een ‘verversing’ van wat ik als biodanzadocent aan het doen ben.”

Lyan

“Wauw, wat een bijzondere dansdag was het gisteren. Met momenten verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. … Het voelt alsof ik weer een stukje dichterbij mezelf ben gekomen. Ik voel me letterlijk een stuk warmer van binnen. Hetzelfde gevoel als na een dagje wellness… helemaal ontspannen.

Bedankt dat ik jou heb ontmoet en de andere lieve dansers. Het was een heel fijne ervaring.”

Tineke

Mijn Blog

Laatste Berichten

Christina von Dreien op een voetstuk?

Christina von Dreien op een voetstuk?

“Ik houd er niet van om mensen op een voetstuk te plaatsen, daarom zou ik nooit meedoen met wat jij nu organiseert over dansen met Christina von Dreien. Ook als je praat over Rolando Toro haak ik compleet af. ” Het was een goed en interessant gesprek dat ik laatst...

Lees meer
Dolfijn

Dolfijn

Ineens was ie er, de dolfijn! We dansten in harmonie met de natuur. Met alles wat we tegenkwamen. En ik kwam hém tegen. Ik werd er immens blij van. Volgde hem eerst een tijdje met mijn voelen. Zag daarna hoe hij dan weer uit het water door de lucht sprong en dan weer...

Lees meer
Veilig door samen dansen

Veilig door samen dansen

Je veilig voelen? Trauma-expert Bessel van der Kolk adviseert om samen te dansen en te zingen. Dat geeft ons een veilig gevoel en vergroot de levensvreugde. Laten we samen dansen Elke cultuur heeft haar eigen manier om met trauma om te gaan. In het Westen slikken we...

Lees meer

Kennis maken?

Het is altijd fijn om even met elkaar te bellen om te kijken of er een klik is. 

Facebook

E-mail