Wil je ook meer leven vanuit je hart?

Hoe beantwoord je de vraag ‘wie ben jij’? Ik ben zo veel! En ik heb altijd weerstand gevoeld om me in een hokje te (laten) plaatsen. Laat mij maar lekker vrij…

Ik hou van dansen, al heel mijn leven lang. Als ik dans word ik blij. Ik vind het heerlijk om me over te geven aan de muziek en mijn lichaam te volgen in wat het te vertellen heeft. En sinds ik aan biodanza doe ben ik me er steeds meer van bewust geworden dat dansen ook nog eens heel goed is voor onze gezondheid en ons hele menszijn. 

Biodanza heeft mij geholpen om uit mijn hoofd in mijn lichaam te zakken. Ik durf nu te voelen en ik durf wat ik voel serieus te nemen. Ik ben in contact gekomen met mezelf en daardoor ook veel ontspannener in het contact met anderen. Wat een bevrijding! 

Ik hou ook van mensen. Wij hebben zo’n ongelooflijk groot potentieel, alleen beseffen we dat vaak zelf niet of komen we er niet goed bij. Coaching vind ik een geweldige manier om er wél goed bij te komen. Want als coach ondersteun ik je om bij je kern te komen en alle veranderingen waar jij naar verlangt te realiseren. Anders dan je vrienden of familie kan ik er helemaal voor jou zijn, zonder enig eigen belang. Jij staat centraal.

Het liefst coach ik je buiten in de natuur. Als wandel- en natuurcoach gebruik ik dan alles wat we tegenkomen wat jouw proces kan ondersteunen. Maar uiteraard kan ik je ook binnen begeleiden als dat je voorkeur heeft.

En dan taal… ik hou ervan om met taal te spelen. Puurheid, echt zijn, de taal van je hart spreken, dat is wat ik mooi vind en waar ik ook jou graag mee help. Zelf knap ik namelijk meteen af op teksten die niet vanuit het hart komen. Misschien ligt het aan al die prikkels waaraan we zijn blootgesteld dat we ook steeds minder zin hebben in hoofd-taal. Alles wat niet uit het hart komt, lijkt verspilde energie. 

Jaaaaa, en ik hou van spelen. Wat dat betreft kom ik van ver. Ik moest eerst helemaal vastlopen in een burn-out voordat ik het kind in mij weer kon omarmen. Met vallen en opstaan heb ik opnieuw moeten leren om te voelen waar ik nu eigenlijk echt zin in heb. Daarna moest ik een enorme schaamte voorbij. En alle moed verzamelen om ook echt de eerste stap te durven zetten. En jeeee, wat een oogst krijg je dan! Ik weet zeker dat onze wereld er heel anders zou uitzien als we dit proces allemaal zouden doorlopen. Dus ook daar help ik je graag bij. Voor jou, én voor de wereld. Want ik geloof: dit doe je niet alleen voor jezelf… dit is eigenlijk waarom we hier zijn. 

julia arnscheid van biodanza met julia

Facebook

E-mail