Projecten

Elk project ontstaat vanuit een vraag. Een vraag zet je in beweging. Wat is nu nodig? Hoe kunnen we dit anders doen?

Graag help ik jou om jouw vraag te vinden en om te zetten in een project.

Mijn projecten #liefdesvirus, de flashmob ‘wij dansen door’, dansen door de stad, liefde voor het oprapen, middag van de liefde, onderzoek naar vrijheid en verbinding zijn ontstaan vanuit vragen die ik mij stelde. Ik voel me rijk en dankbaar dat ik elk project samen met heel veel mooie mensen in co-creatie heb kunnen realiseren. 

Graag inspireer ik jou en help ik jou om ook in beweging te komen. Wie weet wat er allemaal mag ontstaan?

 

 

 

Inspiratie

Projecten

Liefdesvirus Nijmegen

#liefdesvirus

Ik voelde dat de wereld uit balans was, dat alles alleen nog maar om dat ene virus draaide. Daarom stelde ik me de vraag: waar wil ik dat mijn leven écht om draait? En ik besloot om een ander, veel krachtiger virus de wereld in te sturen: het liefdesvirus.

In het begin deelden we koekjes in hartvorm uit. Later kwam er een facebook groep bij en ontwierp ik stickers en t-shirts om de boodschap van het liefdesvirus uit te dragen. Nog later organiseerde ik een Middag van de liefde (zie hieronder).

 

 

flashmob wij dansen door

Flashmob Wij dansen door

Op 11 april 2021 ben ik met 2 vrienden begonnen om de flashmob danser encore die op het station in Parijs werd gedaan in een Nederlandse versie te gieten. Op 17 april was de eerste Nederlandse flashmob Wij dansen door een feit. Met 100 dansers/zangers en 35 muzikanten dansten, zongen en musiceerden we in de straten van Nijmegen. Het werd een enorme explosie van levensvreugde in een tijd dat Nederland gebukt ging onder de maatregelen tegen Covid 19. De flashmob is later ook in veel andere Nederlandse steden georganiseerd met als feestelijk hoogtepunt de nationale flashmob in Den Bosch. Opzet van de flashmob is altijd geweest om te verbinden.

Nijmegen dansen door de stad

Dansend door de stad

In 2021 ben ik ook begonnen met dansen in de stad omdat ik levensvreugde wilde verspreiden. Door alle maatregelen tegen Covid 19 zag ik veel mensen somber en angstig door de stad bewegen. Uitgerust met een koptelefoon en heerlijke muziek ben ik met een vriendin in Arnhem en in Nijmegen door de stad gaan dansen. Het was heerlijk om te doen. En wat nog heerlijker was: we toverden een brede glimlach op de gezichten van veel passanten en winkelmedewerkers. Sommigen dansten even met ons mee. Anderen zwaaiden enthousiast. Weer anderen probeerden te raden op welke muziek we dansten.

Middag van de liefde

Middag van de liefde

In mijn #liedesvirus groep deelde Reinout regelmatig wonderschone liefdesgedichten. Aan de commentaren te zien, raakten zij ook veel anderen. "Doorleefd, raak, mooi, bijzonder... wat een rijkdom om iemand als Reinout in ons midden te hebben" schreef ik er bij. Dat bracht me op het idee om een Middag van de liefde te organiseren. Op 18 juli 2021 kwamen we live in Nijmegen bij elkaar voor een middag gewijd aan de liefde. Met gedichten, live muziek, lekkere hapjes, een speciaal gebrouwen liefdesvirusdrankje en veel gesprekken over de liefde.

Nijmegen meditatie

Liefde voor het oprapen

Samen met een groepje Nijmegenaren verzamelden we een tijd lang elke middag om 12 uur op de markt voor een kort moment van meditatie voor liefde, vrede en verbondenheid.

Iedere voorbijganger mocht meedoen en natuurlijk ook liefde oprapen: Een klein hartje met een tekst als 'leuk dat je er bent' of 'mens wat ben je mooi!'.

Free hugs Nijmegen

Free hugs

Gratis liefdevolle knuffels uitdelen. Ook dat heb ik in Nijmegen georganiseerd. Veel mensen waren erg blij met dit initiatief. Want wat hadden we dat allemaal gemist! Ik hoorde schrijnende verhalen van mensen die onze knuffels graag aannamen: "Ik heb al 1,5 jaar niemand aangeraakt. En dat terwijl mijn man in die tijd overleed aan kanker. Wat voelt dit fijn. Ik moet er van huilen. Zo fijn. Dankjewel!"

onderzoek vrijheid en verbinding

Onderzoek vrijheid en verbinding

Ingegeven door een sterke energie die ik voelde op het 5 mei plein van Wageningen ben ik na een uitwisseling met een bevriende kunstenares begonnen aan een onderzoek naar vrijheid en verbinding. Ik heb een aantal mensen mogen interviewen en heb hun gedachten omtrent dit thema opgetekend. Het project is nog gaande.

Maak kennis met Julia

Julia Arnscheidt

Eigenaresse Love in motion

 

Gewoon voelen wat ik zelf anders zou willen en dan de eerste stap zetten en dan de tweede enz… Sinds ik ben begonnen om echt naar mijn hart te luisteren en van daaruit te bewegen, is mijn leven totaal veranderd. Graag help ik je om dat ook te gaan doen.

julia arnscheid van biodanza met julia

Mijn Blog

Laatste Berichten

Christina von Dreien op een voetstuk?

Christina von Dreien op een voetstuk?

“Ik houd er niet van om mensen op een voetstuk te plaatsen, daarom zou ik nooit meedoen met wat jij nu organiseert over dansen met Christina von Dreien. Ook als je praat over Rolando Toro haak ik compleet af. ” Het was een goed en interessant gesprek dat ik laatst...

Lees meer
Dolfijn

Dolfijn

Ineens was ie er, de dolfijn! We dansten in harmonie met de natuur. Met alles wat we tegenkwamen. En ik kwam hém tegen. Ik werd er immens blij van. Volgde hem eerst een tijdje met mijn voelen. Zag daarna hoe hij dan weer uit het water door de lucht sprong en dan weer...

Lees meer
Veilig door samen dansen

Veilig door samen dansen

Je veilig voelen? Trauma-expert Bessel van der Kolk adviseert om samen te dansen en te zingen. Dat geeft ons een veilig gevoel en vergroot de levensvreugde. Laten we samen dansen Elke cultuur heeft haar eigen manier om met trauma om te gaan. In het Westen slikken we...

Lees meer